Digital rendering of Lassonde Studios at the University of Utah. (early edition)

A Look Back: Lassonde Studios Renderings

Take a walk through the design process for Lassonde Studios by browsing through these renderings. The images, from the bottom of the page to the top, illustrate the different concepts and styles explored during the design phase of the construction process. A key element of the design is a flexible structure that will evolve over time. The copper exterior reflects this element, as it will change color naturally over time as the copper ages. Tell us what you think in the comments section below.

Lassonde Studios Exterior

These are renderings for the Lassonde Studios building (10-06-15). It will be covered in new copper, which will change color as it weathers:

Lassonde Studios Exterior (Aged Copper)

These are renderings for the Lassonde Studios (10-10-14). The images below show what the building will look like after the copper ages:

Copper Cladding Will Age Over Time

The Lassonde Studios will be covered in new copper when it opens in fall 2016. The copper will age and turn color over time:

Copper samples showing how it ages over time when exposed to the elements.

Copper samples showing how it ages over time when exposed to the elements.

Interior Design

The Lassonde Studios will feature modern designed spaces. Here are a few samples of what the finishes may look like (10-23-15):

The Garage (Concepts)

These are renderings for the Lassonde Studios Garage, which will be on the first floor and open to any student on campus (10-10-14):

Residential Spaces

These are renderings for the Lassonde Studios residential spaces (10-23-15):

Original pod concept

The original pod design was a self-contained, moveable room:

Design options

Renderings for the Lassonde Studios showed flat angles and  (05-22-15):

Early concept designs

These were early concept renderings for the Lassonde Studios:

First Concept Sketch

This was the first concept sketch of what became the chosen design. The design is inspired by the surrounding mountains and canyons:

Leave a Reply

Your email address will not be published.